Cadeau's,  Feestdagen

Feestdagen dobbelspel; uitleg en GRATIS download met spelregels

De feestdagen komen er weer aan en dat is voor veel mensen dé tijd om gezellig samen te komen met vrienden en familie. Dit is dan ook meteen de tijd dat het dobbelspel veel gespeeld wordt.

Dobbelspel met sinterklaas

Bij ons zijn de kinderen al groter en dan rijst de vraag: wat zullen we met sinterklaas gaan doen? Natuurlijk blijft het leuk om iets te vieren en worden de kinderen nog steeds blij van sinterklaascadeautjes. Maar een activiteit op een feestdag als Sinterklaas is erg leuk. Gaan we dan surprises maken? Een gedicht met een cadeautje? Allemaal erg leuk maar wij kiezen voor het spelen van het dobbelspel.

Dobbelspel met kerst of oud & nieuw

Andere feestdagen waarop het dobbelspel veel gespeeld wordt zijn de kerstdagen en met Oud&Nieuw! Dit zijn typisch dagen waarbij je met vrienden of familie samen de dag of avond doorbrengt en waarbij het leuk is om naast heerlijk eten en drinken ook een activiteit op de planning te zetten. Het dobbelspel is dan ook perfect voor met kerst.

Gratis PDF dobbelspel spelregels & opdrachten

Om het dobbelspel makkelijk en snel thuis te kunnen gaan spelen heeft cadeautips.online een PDF gemaakt met spelregels die je direct kunt downloaden en printen!

 

Dobbelspel uitleg

Bij het dobbelspel is het de bedoeling dat iedere speler vooraf een aantal cadeautjes koopt. Het aantal en bedrag wordt onderling afgesproken. Wanneer het moment daar is dat het spel gespeeld gaat worden worden alle cadeau’s op de grond of op tafel gelegd en kan de strijd om de cadeau’s losbarsten!

Bedoeling is om door het gooien van de dobbelsteen en de daarbij behorende opdrachten de door jou gewenste cadeaus te verzamelen. Of je kunt natuurlijk zo spelen dat je net het gewenste cadeau van je buurman/vrouw probeert af te pakken. Natuurlijk gaat dit vaak net niet goed wat de spanning goed in het spel houdt.

Leuke aan het dobbelspel is dat je tijdens de feestdagen een gezellige bezigheid hebt waarbij je echt even met elkaar bent.

Wat heb je nodig voor het dobbelspel?

Voor het spelen van het dobbelspel heb je het volgende nodig:

 • Spelregels (download de spelregels op deze pagina en print ze uit)
 • (grote) dobbelstenen
 • wekker of telefoon

Hoelang duurt het feestdagen dobbelspel?

Natuurlijk kun je de duur van het spel zelf naar eigen inzicht aanpassen maar wij adviseren om tot 8 personen de eerste ronde te spelen tussen de 30 en 35 minuten. De tweede ronde duurt in totaal ook 45 minuten.

Bij meer dan 8 personen kan de tijd eventueel verlengt worden maar het advies is dan in ieder geval 45 minuten per ronde.

 • eerste ronde tot de cadeautjes van tafel zijn?

Wat kost het spelen van het dobbelspel?

Je kunt het spelen van het dobbelspel zo gek maken als je wilt, maar dat hoeft natuurlijk zeker niet! Tegenwoordig zijn er zoveel leuke kleine cadeautjes te vinden zowel in de winkels als online.

Voor het dobbelspel adviseren wij om uit te gaan van € 15,00 tot € 20,00 per persoon.

Hoeveel cadeautjes moet je kopen voor het dobbelspel?

Het spel is het leukste als er een kleine berg met cadeau’s ontstaat! Extra leuk is het dan ook als er zowel hele kleine cadeautjes als ‘grotere’ cadeaus (qua formaat) tussen zitten. Wij adviseren om per persoon minimaal 3 tot 5 cadeautjes te kopen.

Zelf kan ik het vaak niet laten om toch iets meer dan het afgesproken aantal te kopen, gewoon omdat ik het dan extra leuk vindt om te spelen. 

Dobbelspel spelregels

Vanaf 4 spelers

Bepaal samen het aantal cadeaus
– advies: minimaal 3 per persoon

Bepaal samen voor welk bedrag de cadeaus gekocht worden
– advies: minimaal € 15,00

Ronde 1:

 • Zet de wekker op 30 – 45 minuten (hoe groter de groep hoe langer de tijd)
 • Jongste speler mag beginnen
 • gooi met de dobbelsteen en voer de bijbehorende opdrachten van ronde 1 uit
Ronde 2:
 • Zet de wekker op 20 minuten
 • Speler die vorige ronde aan de beurt zou zijn na de wekker mag beginnen
 • Gooi met de dobbelsteen en voer de bijbehorende opdrachten van ronde 2 uit
Wekker:
 • iedereen mag 1 cadeautje apart leggen Zet de wekker nogmaals, nu op 20 of 30 minuten (hoe groter de groep, hoe langer de tijd)
Einde spel:
 • Wanneer de wekker gaat eindigt het spel, is er al gegooid mag de opdracht nog worden uitgevoerd.

Opdrachten bij het dobbelspel

Bij het cadeautips.online dobbelspel hebben we al 18 opdracht kaartjes gevuld. Natuurlijk is het ook leuk om zelf vooraf aan het spel verschillende opdrachten te bedenken. Hiervoor is is een extra leeg opdrachtenblad toegevoegd.

Met wie speel je het dobbelspel?

Het dobbelspel is ideaal om samen met vrienden te spelen tijdens een vriendenavond! Daarnaast is het leuk om dit spel met je gezin of zelfs de hele familie te vieren! 

Dobbelspel voor volwassenen en kinderen

Het dobbelspel is leuk voor volwassenen onderling maar ook erg leuk om samen met kinderen te spelen! Wel is het leuk als de kinderen iets ouder zijn en niet te erg teleurgesteld als een gewenst cadeautje afgepakt wordt. Zelf spelen wij het dobbelspel met kinderen vanaf 8 jaar.

Let er wel op dat wanneer er verschillende leeftijden meespelen dat er voor iedereen een leuk cadeau bij zit, stem dit eventueel onderling een beetje met elkaar af.

Extra tips bij het dobbelspel: Het kan zijn dat iemand met weinig of geen cadeau’s eindigt. Het is dan wel zo leuk om onderling af te spreken dan iets aan elkaar weg te geven!

Op deze pagina kan gebruik gemaakt worden van affiliate links. Met deze affiliate links verwijzen wij naar verkopende partijen zoals bol.com en ontvangen wij bij aankoop van een product een kleine vergoeding (dit kost jou natuurlijk niets extra!). Op deze manier helpen wij de bezoekers aan waardevolle informatie voor de juiste cadeaus en de genoemde webshops aan bezoekers/klanten.