Top 10 - Afscheidscadeau collega

Top 10 – Afscheidscadeau collega

Afscheid nemen van een gewaardeerde collega is niet altijd gemakkelijk. Bij het tonen van je waardering voor het harde werk, de toewijding en misschien zelfs de opgebouwde vriendschap kan een origineel afscheidscadeau natuurlijk niet ontbreken. We hebben deze blogpost samengesteld met tien ideeën voor een leuk afscheidscadeau die je kunt geven om te laten zien hoeveel je hen waardeert.

Laat met een leuk aandenken zien wat voor leuke collega´s jullie waren! Zelfs als je niet blij bent met het vertrek en je hebt nog geen nieuwe collega gevonden, is een ´bedankt cadeau´ een goed idee.

Wat is een leuk afscheidscadeau?

Het kan echt van alles zijn, maar het is belangrijk om bij het kiezen rekening te houden met de interesses en hobby’s van je collega. Daarnaast is het aan te raden om het cadeau persoonlijk te maken of bij het cadeau iets persoonlijks toe te voegen. Met onze top 10 vind je snel een passend afscheidscadeau voor een collega met een nieuwe baan of die met pensioen gaat.

Cadeautips online - afscheid collega

Wat is leuk om te doen bij afscheid collega?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen wanneer er een collega vertrekt. Wanneer een collega met pensioen gaat of veel voor het bedrijf betekend heeft is het leuk om een feest te geven voor deze collega. Het is trouwens ook mogelijk om met (een deel) van het team of bedrijf een hapje te gaan eten in een restaurant tijdens de lunch of na werktijd. Natuurlijk kun je als bedrijf ook een bon voor een lunch of diner geven zodat de werknemer zelf collega´s kan kiezen om mee te nemen.

Een feest ter gelegenheid van het vertrek van een collega

Een feest ter gelegenheid van het afscheid van een collega kan vele vormen aannemen. Je kunt activiteiten organiseren zoals een afscheidsquiz, speciale drankjes of hapjes en/of muziek om de avond af te sluiten. Afhankelijk van de grote van de organisatie en het type functie van deze collega kun je dit vieren met het gehele team, een deel van het team of zelfs met klanten en/of leveranciers.

Wanneer er een feest gegeven wordt ter gelegenheid van het afscheid van een collega of van de baas kun je de ruimte (op kantoor, kantine of extern) waar het feest gegeven wordt in het thema versieren. Hieronder vindt je enkele leuke ideeën voor versiering van een afscheidsfeest.

Top 10 – Afscheidscadeau collega

De tijd is daar, het moment waarop een collega afscheid neemt en je op zoek moet naar een perfect afscheidscadeau. Of het nu gaat om die ene collega waarmee je iedere dag naast zat of om een leidinggevende die veel voor het bedrijf heeft betekend, het is belangrijk om een leuk afscheidscadeau te vinden dat overeenkomt met de persoonlijkheid en interesses van de ontvanger.

Maar wat geef je precies aan iemand die het bedrijf verlaat? Maak je geen zorgen, wij hebben de 10 beste afscheidscadeaus voor je op een rijtje gezet!

1. Bloemen of (kantoor)plant

Bloemen of een plant zijn een perfecte manier om afscheid te nemen van je collega. Bloemen symboliseren waardering en vriendschap. Een mooie bos bloemen of een plant in pot is een ideaal cadeau voor iedereen die zijn baan opzegt.

2. Gepersonaliseerde digitale fotolijst

Een gepersonaliseerd digitaal fotolijstje is een geweldige manier om je waardering voor de vertrekkende collega te laten blijken. Vul het met foto’s, video’s en berichten van collega’s, die ze mee kunnen nemen als herinnering aan alle goede tijden op kantoor. Het zal zeker mooie herinneringen oproepen telkens als ze ernaar kijken! Dit is dan ook het perfecte afscheidscadeau voor collega’s als aandenken!

3. Customized werktas, laptopsleeve of portemonnee

Een gepersonaliseerde werktas, laptophoes of portemonnee met de naam van de collega is een geweldig afscheidscadeau voor iedereen die zijn baan opzegt. Het is niet alleen een praktische herinnering aan hun prestaties en harde werk in het verleden, maar het is ook iets dat ze in de toekomst kunnen gebruiken. Dit attente voorwerp zal deel gaan uitmaken van hun dagelijkse routine en hen helpen georganiseerd te blijven tijdens de overgang naar hun nieuwe functie. Het voegt ook een persoonlijk tintje toe aan een standaard afscheidscadeau – laat je collega weten dat je zijn of haar bijdrage waardeert en wens hem of haar het allerbeste!

4. Boeken

Boeken kunnen een betekenisvol cadeau zijn, vooral als het boek gerelateerd is aan de carrière van deze collega of aan hun favoriete genre. Door een boek te geven als afscheidscadeau laat je zien dat je geeft om hun toekomstige succes en dat je hen wilt helpen hun doelen te bereiken. Een goede carrière gerelateerde titel kan tips geven over hoe je succesvol kunt zijn in een nieuwe baan, terwijl boeken over interessante onderwerpen de ontvanger scherp kunnen houden en hem of haar enthousiast kunnen maken over wat er in het verschiet ligt. Je collega zal dit gebaar niet alleen waarderen, maar ook met plezier terugkijken op de herinneringen die hij heeft gedeeld tijdens zijn samenwerking met jou.

5. Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn een geweldige manier om je waardering te laten blijken voor een collega die zijn of haar baan opzegt. Het geeft hen de vrijheid om te kiezen wat ze als afscheidscadeau van jou willen, wat van alles kan zijn: een etentje in hun favoriete restaurant, kaartjes voor hun favoriete evenement of zelfs een kledingstuk of accessoire. De mogelijkheden zijn eindeloos – niemand weet beter dan de collega zelf wat voor cadeau hij of zij het meest zou waarderen! Een cadeaubon is ook budgetvriendelijk en gemakkelijk aan te schaffen, waardoor het een ideale manier is om in stijl afscheid te nemen.

Misschien is een cadeaubon niet heel origineel afscheidscadeau maar het is wel heel makkelijk en snel geleverd 😉

6. Belevenis cadeau

Een belevenis cadeau is een prachtige manier om je waardering te tonen. Het is de perfecte manier om ze iets speciaals te geven dat ze zich nog jaren zullen herinneren. Of het nu gaat om een dag in een pretpark, kaartjes voor een concert of sportevenement, of zelfs een dagje spa – door ze een onvergetelijke ervaring te geven, laat je zien hoeveel waarde je hecht aan hun tijd bij het bedrijf en wens je ze succes bij hun toekomstige inspanningen. Niet alleen dat, maar dit soort cadeau’s moedigen de ontvanger aan om er op uit te gaan en het leven ten volle te leven!

7. Wijn, koffie of thee cadeaus

Het geven van een wijn-, koffie- of theegeschenk aan een collega die afscheid neemt of met pensioen gaat, is een uitstekende manier om je waardering en respect te tonen voor hun harde werk en toewijding. Het is niet alleen een uniek en attent cadeau, maar het voegt ook een persoonlijk tintje toe dat laat zien dat je hebt nagedacht over het kiezen van het perfecte afscheidscadeau.

Wijn kan worden gebruikt voor speciale gelegenheden zoals jubilea, verjaardagen en pensioneringen; terwijl koffie en thee geweldig zijn voor degenen die de kunst van het zetten van het perfecte kopje waarderen. Of je nu kiest voor rode, witte of zelfs mousserende wijn; espresso, cappuccino of latte; English breakfast of Earl Grey – iemand een van deze drankjes geven als afscheidscadeau zal hem of haar altijd een speciaal gevoel geven!

8. Cursussen of workshops

Het geven van een cursus of workshop is een bijzonder afscheidscadeau wanneer je vertrekkende collega heeft aangegeven iets graag te willen leren. Het is niet alleen een zinvolle manier om al het harde werk en de toewijding die ze aan het bedrijf hebben gegeven te eren, maar het is ook een kans voor hen om iets nieuws te leren.

Door hen de kans te geven om deel te nemen aan een cursus of workshop met betrekking tot hun interesses, geef je hen de kans om hun kennis te verbreden en waardevolle vaardigheden op te doen. Het is ook een effectieve manier om te laten zien hoeveel je hun bijdrage waardeert en om ze het beste te wensen voor hun volgende baan!

9. Persoonlijk lekkernij

Een persoonlijke traktatie is een attente manier om je waardering te tonen voor een collega die vertrekt of met pensioen gaat. Hen een speciaal geschenk geven met hun naam of foto is een uitstekende manier om de herinneringen te eren die jullie samen hebben gemaakt en om hen het allerbeste te wensen in hun nieuwe levenshoofdstuk.

Of het nu gepersonaliseerde chocolade, snoep, koekjes of andere lekkernijen zijn – dit soort afscheidscadeaus zorgen ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt. Het is ook een lieve herinnering aan hoeveel ze gemist zullen worden op kantoor! Dit soort cadeaus zijn niet alleen heerlijk, maar ze voegen ook een uniek tintje toe dat laat zien dat je om de ontvanger geeft en ervoor wilt zorgen dat hij of zij zich speciaal voelt.

10. Gepersonaliseerde kantoorbenodigdheden

Een gepersonaliseerd kantoorartikel is vaak een passend afscheidscadeau. Het geeft niet alleen een leuk aandenken aan alle leuke tijden die ze hadden op kantoor, het zal ook erg handig zijn in hun nieuwe baan.

Door ze iets nuttigs te geven, zoals luxe pennen, notitieblokken of andere kantoorbenodigdheden, laat je zien dat je in hun succes gelooft en wens je ze het allerbeste voor de toekomst.

Dit type cadeau heeft als extra voordeel dat het heel persoonlijk is – je kunt er een attente boodschap in opnemen of zelfs de naam van je collega in laten graveren om het extra speciaal te maken.

Afscheidscadeau collega – Voeg een persoonlijk bedankje toe

Je kunt ook een persoonlijk bedankje toevoegen aan het afscheidscadeau voor je collega. Dit is een uitstekende manier om je dankbaarheid te tonen voor al het harde werk en de leuke tijd bij het bedrijf. Dergelijke geschenken kunnen van alles zijn maar waar het om gaat is dat je de collega een mooi aandenken meegeeft.

Hieronder kun je enkele voorbeelden vinden van een persoonlijk afscheidscadeau.

Afscheidscadeau collega – Welk bedrag geef je uit?

Welk bedrag je uitgeeft voor een collega die weggaat hangt af van de setting. Gaat het om een nieuwe baan? Gaat hij/zij met pensioen? Is het een cadeau dat gegeven wordt vanuit de werkgever of een cadeau van de collega’s?

Wanneer het gaat om een cadeau vanuit de werkgever wordt er vaak gekeken naar hoelang iemand in dienst is geweest en of de verhoudingen op het moment van uit dienst treden goed zijn. Is dat het geval is het gebruikelijk om een cadeau tussen de € 50 en € 150 te geven.

Als collega’s een afscheidscadeautje geven, kan het bedrag zo klein of zo groot zijn als ze zelf willen. Als je een groter cadeau wilt geven, overweeg dan om geld in te zamelen en gezamenlijk een leuk cadeau uit te kiezen dat past bij deze collega.

Wat doe je op de laatste werkdag van een collega?

Op de laatste werkdag van een collega is het goed om even met het team stil te staan bij het afscheid! Dit kan aan het einde van de dag maar ook door bijvoorbeeld een cadeau te geven tijdens een lunch met het gehele team om met iets lekkers bij de koffie/thee. Natuurlijk kun je ook tijdens dit koffie moment of tijdens deze lunch de ruimte versieren met een van bovenstaande opties!

Wat geef je een collega voor zijn/haar verjaardag?

Een origineel cadeau geven aan een jarige collega is natuurlijk iets anders dan een leuk afscheidscadeau. Toch kunnen er in deze lijst verschillende collega cadeaus te vinden zijn die ook geschikt zijn voor een jarige collega! Bekijk daarom de bovenstaande top 10 cadeau lijst ter inspiratie.

Wat geef je als je zelf weg gaat bij werk?

Als jij degene bent met een andere baan en die het werk verlaat, is het een leuk gebaar om klein bedankje te geven aan je collega’s in de vorm van cadeautjes of iets lekkers. Denk aan dingen als boeken, snoepjes of andere kleine voorwerpen die je bij elke individuele persoon vindt passen. Het is ook een kans voor hen om iets te bewaren waarmee ze zich jou en de fijne samenwerking kunnen herinneren.

Afscheidscadeau collega – Conclusie

Afscheid nemen van een gewaardeerde collega die weggaat is soms gemakkelijk, maar in deze tijden kan creatief zijn met afscheidscadeaus een geweldige manier zijn om je waardering te tonen en de overgang voor beide partijen gemakkelijker te maken! Met deze lijst van tien ideeën hopen we dat het je zal inspireren bij het winkelen voor het perfecte afscheidscadeau – of het nu persoonlijk, sentimenteel of gewoon

In de kern zijn afscheidscadeaus gewoon symbolen van dankbaarheid en gelukwensen. Van gepersonaliseerde artikelen die de passies en interesses van de ontvanger weerspiegelen, tot ervaringsgerichte geschenken die het uitzoeken van het perfecte afscheidscadeau voor een collega is een betekenisvolle manier om je waardering te uiten. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is dat ze nog jaren zullen koesteren en herinneren!

Veel succes met het vinden van het perfecte cadeau! 🙂

Op deze pagina kan gebruik gemaakt worden van affiliate links. Met deze affiliate links verwijzen wij naar verkopende partijen zoals bol.com en ontvangen wij bij aankoop van een product een kleine vergoeding (dit kost jou natuurlijk niets extra!). Op deze manier helpen wij de bezoekers aan waardevolle informatie voor de juiste cadeaus en de genoemde webshops aan bezoekers/klanten.