Cadeau's,  Feestdagen

Leukste adventskalenders

Adventkalenders zijn fantastische cadeau’s. Niet alleen omdat iemand er dagenlang van kan genieten maar ook omdat je kunt aftellen tot een speciaal moment (ja, je kunt het ook inzetten voor andere dagen dan kerst).

Wat is een Adventkalender?

Een Adventkalender is van oudsher een christelijk gebruik om af te tellen richting kerstmis. Het aftellen start op 1 december en eindigd op 24 december, de dag van kerstavond. Waar aftellen vroeger gebeurde met bijbelse teksten en/of lekkernijen voor kinderen zijn er anno 2024 de meest uitgebreide vormen te vinden.

Een adventkalender is vaak een kartonnen doos bestaande uit 24 vakken waarin chocolade of andere vaak specifiek thema cadeau’s te vinden zijn. Ook zijn er tegenwoordig varianten te verkrijgen met 24 los genummerde cadeau’s.

Mijn ervaring met Adventkalenders

In mijn jeugd kreeg ik vaak als schoencadeau met sinterklaas een adventkalender met chocolade. Deze hingen wij dan op in de keuken en richting kerst mocht ik elke dag een vakje open maken en een klein chocolaatje opeten. In mijn volwassen leven heb ik nooit meer een adventkalender gekregen maar ik zie op internet de mooiste, leukste en/of lekkerste varianten voorbij komen. Om hier een weg in te vinden en om jou te helpen (zodat jij. niet zelf bij bijvoorbeeld bol.com tientallen pagina’s hoeft door te worstelen) heb ik enkele overzichten gemaakt met de leukste adventkalenders.

Leukste adventkalenders voor volwassenen.

Voor volwassenen zijn er veel adventkalenders te vinden. Natuurlijk worden veel mensen blij van een doos met chocolade maar er zijn tegenwoordig ook veel beauty adventkalenders te vinden zoals van Rituals of cliniqe (voornamelijk voor vrouwen). Ook voor sexy cadeau’s voor je partner of voor de leukste sokken zijn tegenwoordig adventkalenders te vinden.

Leukste adventskalenders voor kids

De laatste jaren is er veel meer te vinden dan alleen een doos met kleine simpele chocolaatjes die ik zelf als kind (als schoencadeau) kreeg, al blijft dat natuurlijk hartstikke leuk. Naast de vartiant die ik vroeger van mijn ouders kreeg zijn er ook luxe chocolade varianten verkrijgbaar zoals van Milka en van Tony Chocolonly

Om af te tellen tot kerst kun je kids ook verblijden met een adventkalender waarin ze elke dag speelgoed krijgen. Varianten hierin zijn te vinden van Lego of van de in 2021 populaire fidget toys of squishy’s.

Leukste adventskalenders voor huisdieren

Als je voor iedereen in je gezin een leuke adventskalender hebt gevonden kun je natuurlijk de hond of kat niet vergeten! De hond en kat zijn tenslotte ook een belangrijk onderdeel van het gezin!

Wanneer je samen met je gezin aftelt tot kerst kun je de hond of kat 24 verblijden met een heerlijke verrassing! 

Op deze pagina kan gebruik gemaakt worden van affiliate links. Met deze affiliate links verwijzen wij naar verkopende partijen zoals bol.com en ontvangen wij bij aankoop van een product een kleine vergoeding (dit kost jou natuurlijk niets extra!). Op deze manier helpen wij de bezoekers aan waardevolle informatie voor de juiste cadeaus en de genoemde webshops aan bezoekers/klanten.